Szögletes sós fánk- Kniefleck "Ízõrzõk" Nagymányok
sponsored links
Nagyon megtetszett ez a recept egy sütéssel kétféle ízesítéssel lehet akár egy ebédet és egy vacsorát is megoldani. Fél adagból készítettem azt írom le amibõl 10 db lett.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 evõkanál zsír, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztõ, kb. 2,5 dl tej. Zsír a sütéshez.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztõt kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztõt a többi hozzávalóval és bedagasztottam a tésztát annyi tejjel csupán amitõl lágy tésztám lett./nem kellett az összes tej/ Fél órát letakarva pihentettem majd enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 1 cm vastagra kinyújtottam. Késsel felvágtam szögletesre addig pihent még a zsír melegedett. Forró zsírba raktam a tésztákat fedõvel letakartam majd kis idõ után megfordítottam és ekkor már fedõ nélkül sütöttem tovább. Papírtörlõre szedtem ki. Ebédnél porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral ettük. Vacsorára pedig sóval megszórva kevés tejföllel meglocsolva mint lángos is nagyon finom volt !
Jó étvágyat !
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 evõkanál zsír, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztõ, kb. 2,5 dl tej. Zsír a sütéshez.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztõt kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztõt a többi hozzávalóval és bedagasztottam a tésztát annyi tejjel csupán amitõl lágy tésztám lett./nem kellett az összes tej/ Fél órát letakarva pihentettem majd enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 1 cm vastagra kinyújtottam. Késsel felvágtam szögletesre addig pihent még a zsír melegedett. Forró zsírba raktam a tésztákat fedõvel letakartam majd kis idõ után megfordítottam és ekkor már fedõ nélkül sütöttem tovább. Papírtörlõre szedtem ki. Ebédnél porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral ettük. Vacsorára pedig sóval megszórva kevés tejföllel meglocsolva mint lángos is nagyon finom volt !
Jó étvágyat !