Szögletes sós fánk- Kniefleck "Ízõrzõk" Nagymányok

2017-08-24

sponsored links

Nagyon megtetszett ez a recept egy sütéssel kétféle  ízesítéssel lehet akár egy ebédet és egy vacsorát is megoldani. Fél adagból készítettem azt írom le  amibõl 10 db lett.
                                                                                    
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 evõkanál zsír,  1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztõ, kb. 2,5 dl  tej. Zsír a sütéshez.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztõt kevés lisztet  és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztõt a  többi hozzávalóval és bedagasztottam a tésztát annyi tejjel csupán amitõl lágy tésztám lett./nem kellett az összes tej/ Fél órát letakarva pihentettem majd enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 1 cm vastagra kinyújtottam. Késsel felvágtam szögletesre  addig pihent még a zsír melegedett. Forró zsírba raktam a tésztákat  fedõvel letakartam majd kis idõ után  megfordítottam és ekkor már fedõ nélkül sütöttem tovább. Papírtörlõre szedtem ki. Ebédnél porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral ettük. Vacsorára pedig  sóval megszórva kevés tejföllel meglocsolva mint lángos  is nagyon finom volt !
                                                                                Jó étvágyat !


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s